Det här är Pepparn

Pepparn är en liten förskola som ligger i nybyggnationen av Sörbyängen, i bottenvåningen av en bostadsrättsförening. Här har vi åtta engagerade pedagoger som arbetar tillsammans med våra fyrtioåtta barn. På förskolan finns det fyra hemvister, två för de yngre barnen och två för de äldsta.

Hos oss på Pepparn står barnen i fokus och vi utformar våra verksamheter utifrån deras intressen och behov – pedagogisk dokumentation. Förskolan ska vara rolig och en trygg miljö att växa i.

Vår egen kock tillagar mat från grunden i vårt ”MatMedSmak-kök”, som finns på Basilikan, men kommer med maten varje dag och stannar kvar och plockar fram mellanmål när tiden är inne för det. Dagens lunch går att köpa med hem och köket erbjuder också våra familjer att köpa en lyxig fredagsmeny.

 

Vi har en stor grön gård på baksidan som inbjuder till rollek och fantasi där barnen bl.a. tränar sin grovmotorik och sitt samspel med varandra. Våra lokaler och miljö är anpassade efter barnens intressen och behov. Vi lägger stor vikt i att barnen ska känna sig delaktiga i verksamheten.